علت چاق شدن چیست؟

چاقی یکی از بزرگترین مشکلاتی که سلامتی را به خطر انداخته و موجب بیماری‌های متعددی می‌شود که سالانه میلیون‌ها نفر را به کام مرگ می‌کشاند. این بیماری‌ها شامل دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، سکته، جنون و غیره هستند. بسیاری از افراد معتقدند چاقی و افزایش وزن به اراده فرد بستگی دارد. اما به نظر بسیاری از متخصصان، علت چاق شدن نتیجه یک رفتار است مانند رفتار غذا خوردن. به هر حال رفتار انسان پیچیده است. رفتارها تحت تاثیر فاکتورهای بیولوژیکی مختلفی مثل ژنتیک، هورمون‌ها و غیره هستند. رفتار غذا خوردن دقیقاً مثل رفتار جنسی و رفتار خواب تحت کنترل فرایندهای بیولوژیکی است. با ما همراه باشید.

علت چاق شدن چیست؟

در ادامه به دو مورد از عللی که موجب چاق شدن و اضافه وزن می شود را بیان می کنیم.

غذاهای آماده

امروزه غذاهای فن‌آوری شده آماده و هله هوله‌ها که وارد بازار رقابت شده‌اند از ترکیبات مغذی فقیر بوده اما طوری ساخته شده‌اند که ارزان و بسیار لذیذ باشند، مدت زیادی دوام بیاورند وهیچ کسی از خوردن آن‌ها خسته و سیر نشود. با خوش طعم کردن غذاها، تولید کنندگان مواد غذایی مطمئن می‌شوند که مردم از این غذاها بیشتر مصرف کرده و دوباره برای خرید آن ها ترغیب می‌شوند. بسیاری از غذاهای فن آوری شده اصلاً شبیه غذا نیستند. این غذاها محصولات مهندسی شده هستند که هزینه زیادی صرف مزه‌های متنوع و لذیذ آن‌ها شده تا به زندگی مردم وارد شوند.

فست فود ها علت اصلی چاق شدن

ژنتیک

چاقی یک مؤلفه ژنتیک قوی دارد. اولاد والدین چاق خیلی بیشتر از اولاد والدین لاغر احتمال چاق شدن را دارند. این طور نیست که گفته شود، چاقی کاملاً از قبل تعیین شده است زیرا ژن‌ها آنطور که شما فکر می‌کنید، غیر قابل تغییر نیستند. سیگنال‌هایی که توسط شخص فرستاده‌ می‌شوند، می‌توانند تأثیر عمده‌ای بر تحت تأثیر قرار گرفتن نوع ژن داشته باشند. یعنی کدام ژن تحت تأثیر قرار گیرد و کدام ژن نه. جامعه‌هایی که هنوز صنعتی نشده‌اند در صورت مصرف رژیم غذایی غربی خیلی سریع چاق می‌شوند. ژن های آن‌ها فرقی نکرده است اما محیط و سیگنال هایی که به ژن های خود می فرستند تغییر کرده است.

منبع: مجله اینترنتی کاج درخشان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *