خواص عسل مانوکا و تاثیر آن بر سلامتی

در تاریخ همواره از عسل مانوکا برای اهداف دارویی استفاده شده است که قدمت آن به هزاران سال پیش بر می گردد. چه در سنت خاورمیانه، چه در اساطیر یونان باستان و چه در زمان کتاب مقدس، جایی که سرزمین موعود به “سرزمینی با شیر و عسل” معروف بوده است، فرهنگ های سراسر جهان عسل را به عنوان یک گنج شگفت آور شفا بخش ستایش می کنند. با درک اینکه این یکی از غنی ترین منابع ضد میکروبی طبیعت است، نباید تعجب کنیم که بسیاری از باستان شناسان ادعا می کنند در حالیکه که از هزاران سال پیش مقبره های سلاطین مصری را حفر می کنند، در ظروف شان عسل کشف کردند. در ادامه شما را با خواص بی نظیر عسل مانوکا آشنا خواهیم کرد.

عسل مانوکا چیست؟

عسل مانوکا که در نیوزیلند توسط زنبورهایی تولید می شود که درخت مانوکا را گرده افشانی می کنند، یکی از بی نظیرترین و مفیدترین انواع عسل در جهان است. این گیاه دارای عطر و طعمی غنی است و با تعداد زیادی از فواید سلامتی همراه است. همچنین این عسل کاربردهایی دارد که شامل بهبودی گلودرد و بیماری های گوارشی تا درمان عفونت های استاف و لثه می باشد. این روزها عسل مانوکا به اشکال مختلفی در دسترس است. علاوه بر اینکه به آنتی بیوتیک ها و کرم های گیاهی اضافه می شود، می توانید ماسک های صورت عسل مانوکا و محصولات مخصوص پوست را نیز پیدا کنید. مانند سایر انواع عسل، خواص دارویی نیز دارد و اگر با سایر گیاهان و ادویه ها همراه شود می تواند به بهبودی و درمان کمک کند. پس آیا این عسل برای شما مناسب است؟ تفاوت بین عسل مانوکا با عسل معمولی چیست؟ و چه چیز خاصی در مورد عسل مانوکا وجود دارد؟

خواص عسل مانوکا

خواص عسل مانوکا مدت زیادی است که در سالهای اخیر در دنیای سلامت مورد توجه قرار گرفته است زیرا یک تحقیق در حال پیشرفت نشان دهنده حمایت از هزاران سال استفاده از این داروی مردمی است. برخی از بهترین استفاده های عسل مانوکا و مزایای آن عبارتند از:

به درمان سیبو، کاهش اسید معده و ریفلاکس کمک می کند

رشد باکتریایی روده کوچک (SIBO)، کاهش اسید معده کم و ریفلاکس اسید همگی دست به دست هم می دهند. به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد باکتریایی موجود در عسل مانوکا، این یک داروی عالی برای هر نوع اختلال گوارشی مرتبط با باکتری است.

در حقیقت در یک مطالعه جدید نشان داده شده، یک باکتری خطرناک مربوط به هر سه بیماری وجود دارد به نام “Clostridium difficile”، که اثرات ضد باکتریایی عسل مانوکا می تواند آن را خنثی کند. بنابراین، مصرف عسل مانوکا در کاهش ریفلاکس اسید و متعادل کردن دستگاه گوارش برای بهبود عدم تعادل معده و روده بسیار مفید است.

سلامت پوست را ارتقا می بخشد

اینترنت پر از توصیفات بیمارانی است که عسل مانوکا به طرز شگفت انگیزی برای آکنه و اگزمایشان جواب داده است. در حال حاضر آزمایش های بالینی کمی برای تایید این ادعا وجود دارد اما با در نظر گرفتن خاصیت ضد میکروبی و درمانی آن، به نظر می رسد عسل می تواند به این شرایط پوستی کمک کند. یک بررسی اخیر از مطالعات بالینی و سلولی در مورد اثرات عسل مانوکا در معالجه درماتیت آتوپیک نشان داد که “این بیماری به طور بالقوه در درمان ضایعات AD بر اساس مطالعات بالینی و سلولی از طریق مکانیسم های مختلف مؤثر است. این کار باید با آزمایشات بالینی تصادفی و کنترل شده تأیید شود.” به دنبال این هستید که چگونه از میلیا خلاص شوید؟ میلیا برجستگی های کوچک و سفیدی است که روی پوست ظاهر می شود. بزرگسالان غالباً در زیر چشم یا اطراف گونه ها دچار میلیا می شوند. عسل مانوکا به طور گسترده به عنوان یک درمان برای میلیا مورد استفاده قرار می گیرد و اعتقاد بر این است که یک روش طبیعی موثر برای چگونگی از بین بردن آن است. مانوکا اغلب با دارچین مخلوط می شود و 10 تا 15 دقیقه قبل از شستشو، یک لایه نازک از آن روی پوست اعمال می شود. بیشتر افراد ادعا می کنند که استفاده از عسل روی زخم ها یا مناطق آسیب دیده برای چند دقیقه و سپس شستشو با صابون ملایم و آب معمولاً می تواند موثر باشد. این کار را هر روز یا یک روز در میان تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

مبارزه با عفونت های استاف (MRSA)

احتمالاً شما از این ایرادی که در طی سالها در بیمارستان ها به وجود آمده است شنیده اید. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک های بدون نسخه (آنتی بیوتیک های OTC) و بی اثر بودن دارو با توجه به ابتلا به بیماری، با استفاده از پروتکل های پزشکی معمولی بیمارستان و خانه سالمندان، برخی از سویه های عفونت استاف به شمار می رود. با سرعت بسیار زیاد، بسیاری از افراد مبتلا به MRSA به این بیماری آلوده می شوند که نیاز به اقدامات تهاجمی یا جراحی ها، مفاصل مصنوعی و یا لوله های مداخله ای دارند تا جان خود را در برابر این مشکل بزرگ و خطرناک نجات دهند زیرا آنتی بیوتیک ها اغلب کار نمی کنند.

سوزش و زخم را درمان می کند

طبق تحقیقات منتشر شده در مجله محصولات دارویی طبیعی جندی شاپور، “استفاده از عسل منجر به بهبود زخم در موارد حاد، تسکین درد در بیماران دچار سوختگی و کاهش واکنش التهابی در چنین بیمارانی می شود.” علاوه بر این، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان غنی، ضد باکتریایی است و ویژگی های ضد التهابی عسل مانوکا نشان داده است که از ابتلا به عفونت در موش های دارای زخم جلوگیری می کند و حتی ممکن است منجر به متوقف کردن رشد نوع خاصی از باکتری ها شود که باعث ایجاد زخم معده در انسان می شوند. همچنین از آن به عنوان یک پانسمان زخم کاملاً مؤثر استفاده شده است تا بهبود سریع را به دنبال داشته باشد.

از پوسیدگی دندان و لثه جلوگیری می کند

مطالعات متعددی ارائه شده است که توصیف می کنند چگونه عسل مانوکا می تواند به درمان و جلوگیری از لثه و بیماری پریودنتال کمک کند. محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند کشف کردند که جویدن یا مکیدن موم عسل مانوکا نه تنها باعث کاهش 35 درصدی پلاک شده بلکه منجر به کاهش 35 درصدی در محل خونریزی در افرادی که از مشکل لثه رنج می برند شده است. کلسیم، روی و فسفر موجود در عسل مانوکا همه مواد مغذی مهم برای بهبود دندان ها هستند.

به درمان IBS و IBD کمک می کند

محققان مؤسسه آموزش و تحقیقات پزشکی پزشکی چاندیگار هنگام ارزیابی تأثیر عسل مانوکا بر بیماری التهابی روده در موش صحرایی، چندین یافته حیرت انگیز را کشف کردند:

عسل مانوکا در دوزهای مختلف محافظت در برابر آسیب کولون ناشی از TNBS را به همراه دارد.

تمام گروه های تحت درمان، کاهش التهاب كولون را مشاهده کرده و تمام پارامترهای بیوشیمیایی در گروه های تحت درمان با عسل مانوكا كاهش معنی داری نشان دادند.

  • عسل مانوکا در دوزهای مختلف پراکسیداسیون لیپید و همچنین پارامترهای آنتی اکسیدانی بهبود یافته را ترمیم کرد.
  • نمرات مورفولوژیکی و بافت شناسی در گروه تحت درمان با عسل مانوکا با دوز کم به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
  • در مدل التهابی کولیت، تجویز خوراکی عسل مانوکا به میزان قابل توجهی التهاب کولون را کاهش می دهد.
  • عسل مانوکا نه تنها التهاب و درد روده را درمان می کند بلکه آسیب های رادیکال آزاد را نیز ترمیم کرده و در برابر آسیب های بیشتر از بدن محافظت می کند.

خواص عسل مانوکا و تاثیر آن بر بدن

گلو درد و مصونیت را بهبود می بخشد

در سال 2007 داده های منتشر شده در ژورنال Leukocyte Biology نشان داد که عسل مانوکا سلول های ایمنی بدن را از طریق TLR4 تحریک می کند. همراه با این تحقیقات آزمایشگاهی در سال 2011 نشان داده شد که چگونه مانوکا رشد باکتری های گلودرد را متوقف می کند، جای تعجب نیست که بسیاری از مردم تقریباً بلافاصله بعد از مصرف یک قاشق غذاخوری عسل در هنگام گلودرد از احساس خوب بهره مند می شوند. اخیراً حتی توسط مؤسسه ملی سرطان تصویب شده است که برای معالجه التهاب در گلو از شیمی درمانی استفاده می شود.

عسل مانوکا به درمان آلرژی کمک می کند

مطالعه ای که توسط مؤسسه آلرژی و محیط زیست کارلایای جنوبی در فنلاند انجام شده است و به بررسی تأثیرات گرده عسل و عسل بر آلرژی می پردازد، نتایج قابل توجهی داشته است. به شرکت کنندگان عسل معمولی داده شد و گرده عسل نیز به آن اضافه شد و بعضی از آنها فقط از داروهای آلرژی خود به عنوان گروه کنترل استفاده می کردند. نتایج چشمگیر بود:

  • بیماران 60٪ کاهش علائم كل، دو برابر بیشتر روزهای بدون علائم و 70٪ کاهش روزهایی با علائم شدید را گزارش كردند و 50٪ آنتی هیستامین كمتری از گروه كنترل استفاده كردند.
  • محققان همچنین دریافتند که بین مصرف کنندگان گرده عسل و مصرف کنندگان عادی عسل تفاوت کمی وجود دارد. بنابراین، مصرف عسل مانوکا به طور منظم ممکن است واقعاً به علائم آلرژی فصلی شما کمک کند و نیاز شما به داروها را کاهش دهد.

تقویت زیبایی و تقویت کننده سلامت

عسل مانوکا خاصیتی شبیه به یک اکسیر دارد که باعث تقویت انرژی و افزایش کیفیت زندگی شما می شود. به دلیل داشتن مواد مغذی متراکم، باعث تقویت نشاط و انرژی جوانی می شود و به بهبود تن و بافت پوست معروف شده است. از آن در شستشوی دهنده صورت خانگی برای لایه برداری و مبارزه با رادیکال های آزاد پوست استفاده کنید. از آن در شامپو استفاده کنید یا ماسک عسل مانوکا تهیه کنید تا درخشش موهای شما تقویت شود. یکی از کاربردهای محبوب، استفاده از آن در نوشیدنی سم زدایی است که مزایای داخلی و خارجی زیادی دارد.

خواب را بهبود می بخشد

این عسل به بهبود خواب عمیق و آرام کمک می کند و به عنوان یک خواب آور طبیعی عمل می کند. به آرامی گلیکوژن مورد نیاز برای عملکردهای اساسی بدن را در طی خواب آزاد می کند. اضافه کردن عسل به شیر در هنگام خواب به بدن کمک می کند تا ملاتونین را در مغز آزاد کند که این امر برای خواب عمیق ضروری است. بسیاری از اختلالات سلامتی به دنبال خواب ضعیف مانند بیماری های قلبی، دیابت نوع II، سکته مغزی و آرتروز وجود دارد. از آنجا که اثبات شده است که عسل به خواب با کیفیت بیشتر کمک می کند، به طور بالقوه می تواند به کاهش خطر ابتلا به این مشکل و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر کمک کند.

ممکن است علائم فیبروز کیستیک را کاهش دهد

فیبروز کیستیک نوعی اختلال ژنتیکی است که باعث می شود نوع خاصی از پروتئین به نقصان منجر شود که منجر به تولید بیش از حد مخاط ضخیم می شود که می تواند ریه ها را مسدود کند و خطر عفونت های تنفسی را افزایش می دهد. تحقیقات امیدوارکننده نشان می دهد که عسل مانوکا به طور بالقوه می تواند در از بین بردن باکتری ها برای مقابله با عفونت به ویژه در افرادی که فیبروز کیستیک دارند، کمک کند. طبق مطالعه ای که در بایگانی میکروبیولوژی منتشر شده است، عسل مانوکا توانست مانع از رشد Pseudomonas aeruginosa و Burkholderia spp شود، دو باکتری که به ویژه برای افرادی که فیبروز کیستیک دارند می تواند مشکل ساز باشد. نمی دانید چگونه این عسل را مصرف کنید؟ برای مشاهده بیشترین فایده برای سلامتی پوست، عملکرد سیستم ایمنی بدن یا از بین بردن مایلیا، باید از عسل مانوکا تقریباً یک تا دو قاشق غذاخوری در روز استفاده کنید. ساده ترین راه این است که فقط آن را بخورید اما اگر کمی برای شما شیرین است، می توانید آن را به چای گیاهی مورد علاقه خود اضافه کنید، آن را روی ماست بریزید یا آن را روی نان تست سبوس دار پخش کرده و میل نمایید. اگر می خواهید اثر تقویت کننده سیستم ایمنی را ببینید یا گلو دردتان را بهبود بخشید، یک قاشق چای خوری دارچین به آن اضافه کنید. تحقیقات نشان می دهد که خواص ضد میکروبی دارچین و عسل مانوکا به قدری قدرتمند هستند که در واقع می توانند به شما در بهبودی سریع کمک کنند.

ارزش غذایی

آنچه عسل مانوکا را متفاوت می کند ارزش غذایی شگفت انگیز آن است. عسل معمولی از قدیم به دلیل توانایی های فوق العاده غذایی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شناخته شده است. به طور کلی، عسل مانوکا منبعیست غنی از:

آمینو اسید

ویتامین های گروه ب (B6، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک)

  • کلسیم
  • مس
  • آهن
  • منیزیم
  • منگنز
  • فسفر
  • پتاسیم
  • زینک یا روی

در حقیقت عسل مانوکا، میزان مواد مغذی اش چهار برابر عسل های گل معمولی است. این همان چیزی است که فاکتور منحصر به فرد مانوکا نامیده می شود.

ماده منحصر به فرد مانوکا و چگونگی تأیید آن

در سال 1981، محققان دانشگاه وایکاتو در نیوزیلند کشف کردند که مانوکا از آنزیم های معمولی به طور قابل توجهی بالاتر است. این آنزیم ها یک پراکسید هیدروژن طبیعی ایجاد می کنند که به عنوان یک ضد باکتری عمل می کند. برخی از انواع این عسل نیوزیلند به ویژه غنی از پراکسید هیدروژن، متیل گلیوکسال و دی هیدروکسی ساکتون هستند. این سه گانه دارویی به ساخت آنچه که به عنوان (Unique Factor Manuka (UMF از آن یاد می شود، کمک می کند تا یک استاندارد جهانی در شناسایی و اندازه گیری مقاومت ضد باکتریایی مانوکا باشد. در اصل، UMF تضمینی برای فروش عسل با کیفیت دارویی است. UMF در شهد کلیه گل های مانوکا یافت نمی شود و به طور مقایسه ای، مانوکای معمولی فقط حاوی خاصیت ضد باکتری پراکسید هیدروژن است که در اکثر انواع عسل ها مشترک می باشد. آنچه مانوکای UMF را از سایر انواع مانوکا جدا می کند این است که هم پراکسید هیدروژن طبیعی و هم خاصیت ضد باکتریایی طبیعی خود را دارد که باعث افزایش اثربخشی آن می شود. خواص مانوکای UMF بسیار پایدار است و برخلاف هیدروژن پراکسید موجود در بیشتر عسل ها، به راحتی در اثر گرما، نور و آنزیم های موجود در بدن از بین نمی رود.

عسل واقعی UMF مانوکا دارای این سه چیز است:

  1. یک علامت تجاری UMF با وضوح کامل در قسمت جلوی ظرف آن مشخص است.
  2. از یک شرکت دارای مجوز UMF در نیوزیلند باشد و دارای مارک نیوزیلندی باشد.
  3. نام و شماره مجوز شرکت UMF در برچسب وجود داشته باشد.

در این مطلب از مجله اینترنتی کاج درخشان به بیان خواص عسل مانوکا پرداخته ایم. امیدواریم برای خواننده محترم مفید واقع شده باشد.

منبع : مجله اینترنتی کاج درخشان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *